- Samenaankoop aardgas en elektriciteit- Afvoer afval van mosselfeesten- Retributiereglement op administratieve prestaties- Landbouwfolies- Tentoonstellingen treinmuseum- Snoei je taxushaag en vecht mee tegen kanker

Samenaankoop aardgas en elektriciteit
Het college stelt een energieleverancier aan voor het leveren van aardgas aan installaties en gebouwen van zowel het gemeentebestuur, het OCMW, het AGB, de kerkfabrieken als de politiezone Heist. De globale kostprijs van deze gezamenlijke aankoop bedraagt 279.020,79 euro excl. btw. De opdracht loopt van 1 september 2011 tot en met 31 december 2014.

Ook voor de levering van elektriciteit aan installaties, gebouwen en openbare verlichting wordt overgegaan tot een gezamenlijke aankoop. Het college stelt een energieleverancier aan voor de periode januari 2012 tot en met 31 december 2014. De globale kostprijs hiervan bedraagt 416.778,43 euro excl. btw.

Afvoer afval van mosselfeesten
Het college geeft opdracht aan de technische dienst om 4 containers van 1.100 liter te bestellen binnen het DIFTAR-systeem voor de inzameling van mosselschelpen afkomstig van mosselfeesten van verenigingen. De containers worden geplaatst op containerpark 1, Herentalsesteenweg 112 in Heist-op-den-Berg en worden wekelijks geledigd door IOK.

Verenigingen kunnen tussen 1 juli en 31 oktober 2011 hun mosselschelpen naar containerpark 1 afvoeren op voorwaarde dat ze verzameld zijn in huisvuilzakken van Heist-op-den-Berg. Deze zakken kunnen aangekocht worden op de technische dienst, Herentalsesteenweg 112 in Heist-op-den-Berg tegen het tarief van 1,50 euro per stuk. De technische dienst is open van maandag t.e.m. vrijdag van 8 tot 12 uur en van 13 tot 16 uur.

Retributiereglement op administratieve prestaties
Wie gebruik maakt van bepaalde administratieve prestaties door de gemeentelijke diensten, moet hiervoor een retributie betalen. Het college verlengt het huidige reglement tot 31 december 2013 en past de retributie voor het aanvragen van stedenbouwkundige documenten aan.

Betalend zijn het afleveren van kopieën, adressen, genealogische opzoekingen, planafdrukken, RUP’s, uittreksels uit het plannen- of vergunningenregister, stedenbouwkundige vergunningen, attesten en inlichtingen. De retributie wordt geïnd op het ogenblik van afgifte van het betrokken stuk of in het geval van een stedenbouwkundige vergunning, na ontvangst van het volledigheidsattest.

Ook voor de opvolging en het toezicht op de uitvoering van infrastructuurwerken in functie van verkavelingen wordt een retributie geheven. Deze moet voor de aanvang van de werken betaald worden.

 

Nieuws vanuit de gemeente

Landbouwfolies
De gemeente organiseert in samenwerking met IOK een inzameling van landbouwfolies van 20 tot en met 29 juni 2011. Meer weten?

Tentoonstellingen treinmuseum
Het treinmuseum in Heist-op-den-Berg viert dit jaar een aantal belangrijke verjaardagen. Naar aanleiding hiervan kan de bezoeker van twee tijdelijke nooit eerder vertoonde tentoonstellingen genieten. Meer weten?

Snoei je taxushaag en vecht mee tegen kanker
Van 15 juni tot 1 augustus zamelt onze gemeente in samenwerking met IOK taxussnoeisel in ten voordele van Kom op tegen Kanker. Meer weten?